Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν κλείνει με τη διαγραφή Μπογδάνου

Η Κουμουνδούρου πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση για να καταδείξει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για αποπομπή του κ. Μπογδάνου είναι υποκριτική

Την ώρα που στο γεύμα των ευρωσοσιαλιστών στη Σλοβενία ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη ώστε να στηριχθούν τα δικαιώματα απέναντι στην ακροδεξιά η οποία ενισχύεται και εντός των συντηρητικών κομμάτων, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαγραφόταν από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συμμετοχή του στις γιορτές μίσους στο Βίτσι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την αποπομπή Μπογδάνου την οποία θεωρεί καθυστερημένη, υπαινισσόμενη ότι προέκυψε λόγω του γεγονότος πως τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει κι άλλο “και να πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του”. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητάει την διαγραφή και του γαλάζιου βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια όπως επίσης και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου οι οποίοι μαζί με τον Μπογδάνο, τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Κασιδιάρη συμμετείχαν στις γιορτές μίσους.

Η Κουμουνδούρου πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση για να καταδείξει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για αποπομπή του κ. Μπογδάνου είναι υποκριτική κι ότι ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει να ανέχεται ακροδεξιούς τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνησή του.
Τι ακύρωσε η διαγραφή Μπογδάνου

Η διαγραφή Μπογδάνου κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακύρωσε τη ρητορική της κυβέρνησης πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα και να τη μεταθέσει από τη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας στα ζητήματα της πανδημίας. Τελικώς την ατζέντα την άλλαξε ο κ. Μπογδάνος, ενδεχομένως κι ο κ. Δένδιας με την επίθεση που εξαπέλυσε προς τον βουλευτή, όπως επίσης και η αποφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη.

Η Κουμουνδούρου εξεπλάγη από την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου να υποβαθμίσει τις εξελίξεις περί την πανδημία και μίλησε για απανθρωπιά και κυνισμό που ξεπερνάει κάθε όριο. Η αντίδραση Οικονόμου σχετιζόταν με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί η κυβέρνηση προσποιείται ότι τα πράγματα κυλούν ομαλά όταν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοΪό, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έπαυσε κι από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

«Στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κληθεί να απαντήσει μόνο για τις ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και γι’ αυτήν την αθλιότητα του κυβερνητικού του εκπροσώπου» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πάντως η συνεδρίαση θεωρείται βέβαιο ότι δε θα διεξαχθεί αυτήν την Παρασκευή.

Σχετικά